PVC pencereler yapılan bilimsel araştırmalarla güvenilirliğini kanıtlamış; yalıtım, dayanıklılık, bakım, yüksek mukavemet değerleriyle tüketiciler için en uygun seçeneklerden biri olmuştur.

Neden PVC?

Pencere imalatında en çok öne çıkan malzemeler ahşap, alüminyum ve PVC’dir. Ahşap, yalıtım açısından iyi sonuçlar verebilmesine karşın sürekli bakım istemesi ve çabuk deforme olabilmesi ve maliyeti nedeniyle çok tercih edilememektedir. Alüminyum ise yüksek mukavemetine karşın düşük yalıtıma sahip olması ve maliyetinin yüksek olması nedeniyle çok avantajlı değildir.

PVC pencereler ise iyi yalıtıma sahip olması, uzun yıllar dayanarak bakım gerektirmemesi, uygun tasarım ve destek elemanlarıyla yüksek mukavemetlere erişebilmesi, ahşap ve alüminyuma oranla daha düşük maliyeti sebebiyle en çok tercih edilen malzemedir.
Önceleri bir üretim malzemesi olarak PVC’yle ilgili çok çelişkili tartışmalar olmaktaydı. Bununla birlikte bilimsel araştırmalar çağdaş üretim yöntemleri ve işleme standartlarıyla PVC’nin sürdürülebilir gelişmeye katkıda bulunan bir malzeme haline geldiğini göstermektedir. Bu durum, özellikle de Pvc profillerden üretilmiş pencereler için uygundur.
Neden Winsa?
Winsa, doğaya saygısı, inovasyona verdiği önemi, müşteriye verdiği değeri ve kalitesiyle sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde öncü ve tanınan bir markadır. Biz Winsa olarak, dünyamıza karşı olan sorumluluklarımızı biliyor ve ürün yelpazemizde yer alan sayısız alternatifle hem fonksiyonel hem de enerji tasarrufu açısından doğru çözümler üretiyoruz.
Pencere sektöründe PVC hakkında önemli bilgiler;
  • Plastik üretiminde dünyadaki gaz ve petrol rezervlerinin sadece %4’ü kullanılmaktadır ve bunların sadece %1’i PVC için kullanılır. Dünyadaki bütün gaz ve petrol rezervlerinin %40’ı ısıtmada ve binalara enerji sağlanmasında kullanılmaktadır.
  • PVC’nin temel bileşeni kaya tuzundan elde edilen klordur ve ham petrol, malzemenin sadece %43’üne karşılık gelmektedir.
  • PVC pencereler eko-dengede ve eko-verimlilik analizlerinde sınıfının en üstünde yer almaktadır.
  • Yeni PVC pencereler,50 yılın üzerinde bir hizmet ömrü sunmaktadır.
  • PVC üreticilerinin çevresel konularda, ekolojik ve sürdürülebilir üretim süreçleri ile ilgili belirli taahhütleri bulunmaktadır.
  • Pencerelerin PVC içeriği, PVC granüllerinin üretilmesi için geri dönüştürülmekte olup en az yedi defa daha  pencere yapımında kullanılabilmektedir.
  • PVC Pencerelerin Avantajları Nelerdir?

    PVC pencereler çok iyi bir maliyet / yarar oranına sahiptir. PVC pencereler hem satın almada hem de kullanım ömürleri boyunca belirgin maliyet avantajları sunmaktadırlar. Ahşap çerçeveler PVC profillere göre yaklaşık olarak %20-30 daha pahalıdır ve alüminyum pencereler %30 daha pahalı olmalarıyla en pahalı alternatifi temsil etmektedirler. Yüksek enerji tasarrufu potansiyeli ve 50 yılın üzerindeki kullanım ömrünün tamamı boyunca asgari bakım gerektirmesi göz önüne alındığında uzun vadede de tasarruf sağlanmaktadır.
  • PVC pencerelerin bakımı kolaydır.

    Kaliteli PVC pencerelerin bakımı son derece kolaydır ve asgari bakım gerektirmektedirler. Diğer taraftan ahşap pencerelerin yaklaşık olarak iki yılda bir cam değişiminin yapılması ve her 5 yılda bir boyanmaları gerekmektedir. Son teknoloji ürünü PVC granülü hava şartlarına son derece dayanıklı olup ışığa dirençlidir. Pürüzsüz profil yüzeylerin kolay bakım özellikleri nedeniyle pencere çerçevelerini temizlemede ihtiyaç duyacağınız tek şey sıvı bulaşık deterjanıdır.
  • PVC pencereler dikkate değer şekilde dayanıklıdır

    Ahşaptan mamul pencerelerin tersine PVC pencereler bilhassa uzun bir kullanım ömrüne sahiptir. Kaliteli pencereler bozulmaya dirençleri ve uzun yıllar boyunca yüksek seviyede işlevsellikleriyle öne çıkmaktadırlar. En az 50 yıllık uzun kullanım ömürleri göz önünde bulundurulduğunda PVC pencereler ayrıca binanın değerini korumak bakımından da mükemmel bir yatırımdır.
  • PVC pencereler mükemmel bir eko dengeye sahiptir

    PVC pencereler %100 geri dönüştürebilirdir ve bu nedenle kaynak tasarrufu sağlarlar. Dünyadaki bütün gaz ve petrol rezervlerinin %40’ı binaların ısıtılmasında ve bunlara enerji sağlanmasında kullanılmaktayken bunların sadece %4’ü plastik üretimine gitmekte, bu rakamın da sadece %1’i PVC’de kullanılmaktadır. Geri dönüştürülebilir olmalarının yanı sıra, PVC profillerin dayanıklılığı ve düşük kirlilik seviyeleri mükemmel bir eko denge oluşturulmasına yardımcı olarak çevrenin korunmasına katkıda bulunmaktadır. PVC pencereler ahşap pencereler kıyasla çok daha uzun ömürlüdürler ve üretim sürecinde önemli oranda daha az enerji tüketmektedirler.
  • Pvc ve Aluminyum Profil Performanslarının Karbon Ayakizi Açısından Karşılaştırılması

    Profil kesiti ile ilgili U (Isı iletim katsayısı W/(m2.-K) değerleri karşılaştırıldığında en iyi sonuç Pvc profildedir. Alüminyum profiller ise metal olmaları sebebi ile yüksek U değerine sahiptir. Karbon Ayakizi: Birim karbondioksit (CO2) cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür. Karbon Ayak izi, bir işletme yada bir faaliyet sebebi ile oluşan ve yaygın olarak küresel ısınma potansiyelini ifade eden sera gazı emisyon miktarını hesaplar. CO2 eşdeğeri kilogram veya ton cinsinden ölçülür.
  • Karbon Ayakizi

    Yapılan çalışmada Pvc ve Aluminyum pencere profillerinin karbon ayakizleri hesaplanarak karşılaştırılmıştır. Pvc pencere profili karbon ayak izi 248,8 kg CO2 olduğunda Alüminyum profilin karbon ayakizi analizi 486.0 kg CO2 ye çıktığı görülmüştür. Alüminyum pencere profilinin karbon ayakizi Pvc profile oranla 2 kat daha yüksek miktardadır. Ayrıca, PVC profillerin termal performansı da üstündür. Pvc profil performansının iyi olması, pencere üretimi için tercih edilen bir malzeme olması sonucunu doğurmuştur. Çalışma sonucunda; enerji performansına, hatta ürün yaşam döngüsü boyunca enerji, termal performans ve yapısal performans gibi diğer performans göstergelerine bakıldığında sürdürülebilir tasarımda, kesinlikle PVC pencere profillerin tercih edilmesi gerektiği kanıtlanmıştır.
Yukarı